Films
trailer, short film
Short film: "The song"
"Το τραγούδι" του Νεκτάριου Θεοδώρου
"Το τραγούδι"
(The song)
Ταινία μικρού μήκους του Νεκτάριου Θεοδώρου
Απρίλιος 2025
Διάρκεια: 00:9':21"
Πρωτότυπη γλώσσα: Ελληνικά
Μετάφραση: Αγγλικά
*Βλέπουμε πολλές οικογένειες να δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους
και μια καινούργια γενιά να μεγαλώνει μέσα στο διαδίκτυο και να ξεχνά την πραγματική ζωή.
Εμείς αμέτοχοι, καθόμαστε και κοιτάμε απλά αυτήν την κατάσταση.
Χτίσαμε μια φυλακή και μπήκαμε μόνοι μας μέσα.
Κανείς δεν ξέρει πλέον αν είναι ο θύτης ή το θύμα.
Στο βωμό της σύγχρονης εποχής, θυσιάσαμε την ανάσα μας.
Την ομορφιά.
Την ίδια μας τη ζωή.
Ίσα-ισα που προλαβαίνουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί.
Να μην πάει χαμένο ότι ονειρευτήκαμε.
Να μη χάσουμε της μυρωδιές.
Το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.
Το πράσινο ρούχο της μητέρας γης.
Τα παιδικά μας χρόνια.
Ένα τραγούδι μόνο και μια χούφτα χώμα είναι η απάντηση!
Αξίζει μια τελευταία προσπάθεια.
Παίζουν οι: Γιάννης Παπαθύμνιος - Γιάννα Λαπέα - Σοφία Μπιτσαξή Μάλλιαρη
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νεκτάριος Θεοδώρου
Κάμερα - Μοντάζ:
Νεκτάριος Θεοδώρου
Δ/νση παραγωγής: Νεκτάριος Θεοδώρου
Επιμέλεια παραγωγής: Απόστολος Μπάρτης
Δ/νση φωτογραφίας: R.P.P team
Χρωματική επεξεργασία εικόνας: Νεκτάριος Θεοδώρου - Απόστολος Μπάρτης
Φωτισμός:
R.P.P team
Φροντιστής: Ντόρα Μάλλιαρη
Κουστούμια: R.P.P team
Μακιγιάζ – Hairstyling: R.P.P team
Τεχνική υποστήριξη: Στράτος Χατζηηλίας
Μεταφράσεις: Ντόρα Μάλλιαρη
Επιμέλεια μεταφράσεων: Άγγελος Γεωργάκης
Υποτιτλισμός: R.P.P team
Ηχοληψία – Τεχνικός ήχου - Τελική επεξεργασία ήχου: Νεκτάριος Θεοδώρου
Μουσική:
Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Σύνολο
Δημοτικού Ωδείου Λαμίας
"Κοντούλα λεμονιά"
Ευχαριστούμε επίσης για την πολύτιμη συνεργασία:
Τον Αλέξανδρο Τσιμέκα
και το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Σύνολο
του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας
για το δημοτικό τραγούδι "Κοντούλα λεμονιά"
καθώς και τον Έκτορα Σώχο για την ηχοληψία.
Παραγωγή: Recording Pictures Productions SCE 2025
Short film: "The greatest round of applause"
"Το πιο μεγάλο χειροκρότημα" του Νεκτάριου Θεοδώρου
"Το πιο μεγάλο χειροκρότημα"
(The greatest round of applause)
Ταινία μικρού μήκους του Νεκτάριου Θεοδώρου
Ιανουάριος 2025
Διάρκεια: 00:19':59"
Πρωτότυπη γλώσσα: Ελληνικά
Μετάφραση: Αγγλικά
*Η Ηλέκτρα χάνει τη δουλειά της τη στιγμή που προσπαθεί να ετοιμάσει μία χορευτική βιωματική performance. Παρόλο που έχει δίπλα της τους συνεργάτες και τον άντρα της που τη στηρίζουν, έρχεται αντιμέτωπη με τις δικές της φοβίες. Φτάνει στα όρια της κατάθλιψης και αρχίζει να έχει παραισθήσεις. Ο άντρας της εργάζεται παραπάνω ώρες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει χρήματα για να την βοηθήσει να ολοκληρώσει το έργο της. Έρχεται σε κόντρα με τον πατέρα του όταν του ζητά να πουλήσουν το πατρικό του σπίτι. Το αφεντικό του τελικά, του βρίσκει τρόπο να πάρει τα χρήματα που χρειάζεται.
Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Μαρκεζίνη - Σάκης Πολύζος - Λευτέρης Μιχαήλ Πανταζής
Gest star: Τάσος Μπλατζιος
Παίζουν οι: Φανή Μητσοπούλου - Κατερίνα Τσουκάτου - Ντίνος Τσακίρης
Φιλικές συμμετοχές: Αλέξανδρος Κουκ - Κώστας Τσακίρης
Performance: Κατερίνα Μαρκεζίνη
Χορογραφία: Ελένη Κατζόλα
Χορεύουν: Σοφία Φαρμακοπούλου - Κατερίνα Κούκου - Μυρτώ Τσουκάτου
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νεκτάριος Θεοδώρου
Κάμερα: Νεκτάριος Θεοδώρου - Αντώνης Μανδρανής
Μοντάζ: Νεκτάριος Θεοδώρου
Δ/νση παραγωγής: Νεκτάριος Θεοδώρου
Επιμέλεια παραγωγής: Νεκτάριος Θεοδώρου - Απόστολος Μπάρτης
Δ/νση φωτογραφίας: R.P.P team
Χρωματική επεξεργασία εικόνας: Νεκτάριος Θεοδώρου - Απόστολος Μπάρτης
Φωτισμός: R.P.P team - Νίκος Νίκου
Φροντιστής: Σπύρος Κοσμίδης
Κουστούμια: R.P.P team
Μακιγιάζ – Hairstyling: R.P.P team
Τεχνική υποστήριξη: Στράτος Χατζηηλίας
Μεταφράσεις: Άρης Πετράκης - Ντόρα Μάλλιαρη
Επιμέλεια μεταφράσεων: Άγγελος Γεωργάκης
Υποτιτλισμός: R.P.P team
Ηχοληψία – Τεχνικός ήχου - Τελική επεξεργασία ήχου: Νεκτάριος Θεοδώρου
Μουσική: Νεκτάριος Θεοδώρου Μουσική επένδυση – sounds effects
Νεκτάριος Θεοδώρου & Μόνο Γυμνό «Κάτι για 'μένα, κάτι για 'σένα» – Instrumental «Σακατεμένοι επιβήτορες» – Instrumental «Ένα παιδικό τραγουδάκι» – Instrumental «Γενέθλια» «Το blues του Αρχιδιαβόλου» - Instrumental
Σπύρος Κατσάρας (1ες εκτελέσεις για την ταινία) «Τόσο κοντά στο μακριά» – Instrumental «Ασυνείδητο» – Instrumental «Ανάμεσα στους χρόνους» – Instrumental
Γιάννης Βαρβαρήγος (1η εκτελέση για την ταινία) Μουσική (αυτοσχεδιασμός) - Λαούτο
Παραγωγή: Recording Pictures Productions SCE 2025
.......
Μία κοινωνιολογική και ψυχολογική προσέγγιση της ταινίας και των ηρώων της από την Ντίζου Άννα ΣύμβουλοςΨυχικήςΥγειας - Εκπαιδευτικός (HPD & APCCounselling & Psychology-Psychotherapy) - EDUCATIONAL
και τον
Γληνό Λεωνίδα Κοινωνιολόγο - Συνθετικό Ψυχοθεραπευτή (Sociologist / Pyschotherapist)
Άννα Ντίζου Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Εκπαιδευτικός
Από ψυχοθεραπευτική σκοπιά, η ταινία αναδεικνύει βαθιά υπαρξιακά και ψυχολογικά ζητήματα, όπως η απώλεια, η κατάθλιψη, το άγχος της δημιουργικότητας και η συναισθηματική ανθεκτικότητα.
Η Ηλέκτρα βιώνει πολλαπλές ψυχοπιεστικές καταστάσεις, όπως η απώλεια της δουλειάς της, ο αγώνας για την καλλιτεχνική της έκφραση και η σταδιακή απομάκρυνση από την πραγματικότητα, που οδηγεί σε παραισθήσεις. Η κατάθλιψη συχνά συνοδεύεται από παραμορφωμένες σκέψεις, αίσθηση αδιεξόδου και υπαρξιακή κρίση, όπως αυτή που βιώνει η ηρωίδα. Η δημιουργική διαδικασία μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο θεραπείας και έκφρασης, αλλά ταυτόχρονα επιτείνει τις φοβίες και τις ανασφάλειες.
Ο άντρας της Ηλέκτρας λειτουργεί ως υποστηρικτικό πλαίσιο, αλλά και ως μια τραγική φιγούρα που θυσιάζεται για το όνειρο της συντρόφου του. Η δική του ψυχολογική επιβάρυνση είναι εξίσου σημαντική, καθώς αναλαμβάνει το βάρος της οικονομικής και συναισθηματικής στήριξης, φτάνοντας μέχρι και σε σύγκρουση με την οικογένειά του. Ο θάνατός του σε τροχαίο συμβολίζει το απότομο τέλος της ελπίδας και τον σκληρό τρόπο με τον οποίο η ζωή μπορεί να αναιρέσει τις προσπάθειες ενός ανθρώπου να βοηθήσει αυτούς που αγαπά.
Το σκηνοθετικό σημείωμα εμβαθύνει στο υπαρξιακό δίλημμα του καλλιτέχνη, που καλείται να «γελάει» και να προσφέρει, ακόμα κι όταν η ίδια του η ψυχή υποφέρει. Η φράση «Γέλα παλιάτσο» ενσωματώνει τη γνωστή ψυχολογική σύγκρουση του ανθρώπου που υποδύεται έναν ρόλο κοινωνικά αποδεκτό, ενώ εσωτερικά καταρρέει. Αυτό αγγίζει και την έννοια της «λειτουργικής κατάθλιψης», όπου κάποιος συνεχίζει να λειτουργεί εξωτερικά, ενώ εσωτερικά υποφέρει.
Τελικά, το έργο προσφέρει μια βαθιά ενδοσκόπηση στη σχέση του ανθρώπου με το πάθος του, τον αγώνα του απέναντι στις δυσκολίες και τη σημασία της αποδοχής της ευαλωτότητάς μας. Ο συμβολισμός του καθρέφτη στο τέλος του σημειώματος μας θυμίζει ότι η αυτοαποδοχή και η έκφραση της αγάπης προς τον εαυτό μας είναι απαραίτητες για την ψυχική μας ισορροπία. Το χειροκρότημα που οφείλουμε στον εαυτό μας και στους ανθρώπους που μας στηρίζουν είναι μια αναγνώριση του αγώνα μας, της αξίας μας και της δύναμης να συνεχίζουμε, ακόμα και μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές.
Γληνός Λεωνίδας Κοινωνιολόγος - Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής
Η ταινία αποτελεί ένα βαθιά κοινωνικό σχόλιο πάνω στις ψυχολογικές και οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι άνθρωποι, ιδιαίτερα όσοι επιλέγουν τη δημιουργική έκφραση ως επάγγελμα και τρόπο ζωής. Αναδεικνύει την ένταση μεταξύ της προσωπικής φιλοδοξίας και των κοινωνικών-οικονομικών συνθηκών που καθορίζουν την καθημερινότητά μας.
Από κοινωνιολογική σκοπιά, η ιστορία της Ηλέκτρας και του άντρα της αντικατοπτρίζει την αγωνία της σύγχρονης εργατικής και μεσαίας τάξης, που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη για επιβίωση και την επιθυμία για αυτοπραγμάτωση. Η απώλεια της δουλειάς της πρωταγωνίστριας δεν είναι απλώς ένα ατομικό τραύμα, αλλά ένα ευρύτερο σύμπτωμα της εργασιακής επισφάλειας και της αβεβαιότητας που βιώνει μια ολόκληρη γενιά. Παράλληλα, ο άντρας της, που εργάζεται υπερωρίες και αναζητά τρόπους να στηρίξει τη γυναίκα του, αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή κοινωνική προσδοκία του άνδρα-παρόχου, μια προσδοκία που συχνά οδηγεί σε συναισθηματική εξάντληση και ψυχική επιβάρυνση.
Ψυχολογικά, η ταινία αποτυπώνει την επίδραση της επαγγελματικής και οικονομικής ανασφάλειας στην ψυχική υγεία. Η Ηλέκτρα βιώνει κατάθλιψη και παραισθήσεις, κάτι που υποδηλώνει τη διάβρωση της ταυτότητάς της λόγω της απώλειας του επαγγελματικού της ρόλου. Σε μια κοινωνία που ταυτίζει την αξία του ατόμου με την παραγωγικότητά του, η ανεργία και η επαγγελματική αποτυχία βιώνονται όχι μόνο ως οικονομική δυσκολία αλλά και ως υπαρξιακή κρίση. Ο σύζυγός της, από την άλλη, υπομένει το δικό του ψυχολογικό βάρος, προσπαθώντας να διατηρήσει μια ψευδαίσθηση ελέγχου μέσα σε μια ασταθή πραγματικότητα. Ο θάνατός του, τη στιγμή που εξασφαλίζει τα χρήματα για την παράσταση, είναι μια τραγική υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο η κοινωνία θυσιάζει τους ανθρώπους της στο όνομα της οικονομικής επιτυχίας.
Το σκηνοθετικό σημείωμα υπογραμμίζει την αθέατη πλευρά της δημιουργικότητας, αναδεικνύοντας τον αγώνα και τη συναισθηματική φθορά πίσω από κάθε καλλιτεχνικό έργο. Το «Γέλα παλιάτσο» είναι μια μεταφορά της κοινωνικής πίεσης να δείχνουμε δυνατοί και λειτουργικοί, ακόμα και όταν εσωτερικά καταρρέουμε. Η ανάγκη να ανεβούμε στη σκηνή και να προσφέρουμε χαρά στο κοινό, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή μας, αντανακλά τη γενικότερη κοινωνική τάση να αγνοούμε την ψυχική υγεία υπέρ της παραγωγικότητας και του κοινωνικού ρόλου.
Συνολικά, το έργο είναι μια κραυγή ενάντια στην κοινωνική αποξένωση, την υποτίμηση της ψυχικής υγείας και την οικονομική επισφάλεια που οδηγεί ανθρώπους στα άκρα. Προτείνει την αυτοαποδοχή και τη συλλογική ενσυναίσθηση ως αντίδοτο σε μια κοινωνία που συχνά μας ωθεί να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας. Το χειροκρότημα στο τέλος δεν είναι μόνο μια πράξη αναγνώρισης της τέχνης, αλλά και μια πράξη αναγνώρισης της ανθρώπινης ανθεκτικότητας – της ανάγκης μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να αγαπάμε και να δημιουργούμε, ακόμα και μέσα από τις πιο σκληρές δοκιμασίες.
Short film: "I'm here, go to sleep"
"Η ελπίδα σας προωθείται" του Νεκτάριου Θεοδώρου
"Η ελπίδα σας προωθείται" (Your hope is being forwarded)
Ταινία μικρού μήκους του Νεκτάριου Θεοδώρου
Απρίλιος 2024
Διάρκεια: 00:19':54"
Πρωτότυπη γλώσσα: Ελληνικά
Μετάφραση: Αγγλικά (ENG subs: Your hope is being forwarded) https://youtu.be/1Zk1ynb0Zs8) Ιταλικά (IT subs: La vostra speranza è stata inoltrata) https://youtu.be/dF-vEp05PoY Γαλλικά (FR subs: Votre espoir est transféré) https://youtu.be/g6TJzvwoQm4 Ρώσικα (RUS subs: Ваша надежда переадресована) https://youtu.be/uOL_QMyWt_s
*Ο Μανώλης είναι ένας μουσικοσυνθέτης με πολύ μεγάλη καριέρα την δεκαετία του '90. Εδώ και 12-13 χρόνια ταλαιπωρείται από τη νόσο του Parkinson με αποτέλεσμα να έχει αφήσει πίσω την παλιά του ζωή. Παρόλο που είναι κλεισμένος τον περισσότερο καιρό μες στο σπίτι του, η ευφυΐα του και η όρεξη για δημιουργία τον κάνουν να εφευρίσκει διάφορους τρόπους διαφυγής. Κάποιοι φίλοι προσπαθούν να τον βοηθήσουν και να είναι δίπλα του στις δύσκολες ώρες αλλά και κάποιοι άλλοι κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν την κατάστασή του.
Πρωταγωνιστής: Νίκος Βεντουράτος
Παίζουν οι: Κώστας Βελέντζας - Στάθης Καστρίτης
Φιλικές συμμετοχές: Γιωργής Νέτος - Γιάννης Ρούσσος - Απόστολος Μπάρτης - Νεκτάριος Θεοδώρου - Γιάννης Ευαγγελίου Ηλίας Ρεμπούτσικας - Χαρά Παναγιωτοπούλου - Νίκος Γιαννάκας
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νεκτάριος Θεοδώρου
Κάμερα – Μοντάζ: Νεκτάριος Θεοδώρου
Δ/νση παραγωγής: Νεκτάριος Θεοδώρου
Επιμέλεια παραγωγής: Απόστολος Μπάρτης
Αγγλική μετάφραση:
Άγγελος Γεωργάκης Ιταλική μετάφραση: Dimitri Soukoulis Γαλλική μετάφραση: Yannis Kantiros - Stavros Vakeroudis Ρώσικη μετάφραση: Алёна Демьянец
Υποτιτλισμός: R.P.P team
Δ/νση φωτογραφίας: R.P.P team
Φωτισμός: R.P.P team
Φροντιστής: Βασίλης Ξουλόγης
Κουστούμια: R.P.P team
Τεχνική υποστήριξη: Στράτος Χατζηηλίας
Χρωματική επεξεργασία εικόνας: Απόστολος Μπάρτης
Ηχοληψία – Τεχνικός ήχου: Νεκτάριος Θεοδώρου
Τελική επεξεργασία ήχου: Θοδωρής Κουέλης - Music Art Lab Studios
Μουσική: Νίκος Βεντουράτος «Σβήστε τις μνήμες μου» «Νανά (opera version)»
Πάνος Δέρβος Μουσική – πιάνο
Γιάννης Παπαδήμoς Μουσική - βιολί
Νεκτάριος Θεοδώρου «Υπάρχουν άντρες που πίνουν μόνοι» - instrumental
Νεκτάριος Θεοδώρου & ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ «Στο εργοστάσιο» «Απογοήτευση» - διασκευή «Κερνάνε ψέμα» - instrumental
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στις περιοχές: Παγκράτι, Πλάκα, Μοναστηράκι, Ηρώδου Αττικού, Ηρώδειο, Μεταξουργείο, Άνω Πατήσια, Μαρούσι
Παραγωγή RECORDING PICTURES PRODUCTIONS SCE 2024
Short film: "I'm here, go to sleep"
"Εδώ είμαι, κοιμήσου" του Νεκτάριου Θεοδώρου
"Εδώ είμαι, κοιμήσου" (I'm here, go to sleep)
Ταινία μικρού μήκους του Νεκτάριου Θεοδώρου
Απρίλιος 2023
Διάρκεια: 00:08:14"
*Δεν μπορεί να υπάρχει μοναξιά όταν έστω και σε μια φωτογραφία μέσα κουβαλάμε όλη μας τη ζωή. Δεν μπορεί να υπάρξει θάνατος όπου υπάρχει η ανάμνηση. Όπου υπάρχει αγάπη και αγκαλιά. Δεν μπορεί να υπάρχει γαλήνη χωρίς να σου ψιθυρίσει ο άνθρωπός σου στο αυτί «Εδώ είμαι, κοιμήσου!». Η συντροφικότητα και η μοναξιά είναι φίλοι ή εχθροί; Μια μαθηματική πράξη που αλλάζει πρόσωπα.
Πρωταγωνιστής: Στράτος Χατζηηλίας
Παίζουν οι: Γιάννα Λαπέα - Γεωργία Δούκα
Σενάριο – σκηνοθεσία – μοντάζ: Νεκτάριος Θεοδώρου
Κάμερα: Νεκτάριος Θεοδώρου - Απόστολος Μπάρτης
Χρωματική επεξεργασία εικόνας: Απόστολος Μπάρτης
Τεχνική υποστήριξη: N.T.F.Team
Ηχοληψία – Τελική επεξεργασία ήχου: Νεκτάριος Θεοδώρου
- Recording Pictures Productions Music Art Lab Studios
Μουσική: Λευτέρης Μιχαήλ Πανταζής - Νεκτάριος Θεοδώρου
*Τα γυρίσματα έγιναν στην περιοχή ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μία παραγωγή της
RECORDING PICTURES PRODUCTIONS
2023
Short film: "The mirror"
"Ο καθρέφτης" του Νεκτάριου Θεοδώρου
"Ο καθρέφτης" (The mirror)
Ταινία μικρού μήκους του Νεκτάριου Θεοδώρου
Απρίλιος 2022
Διάρκεια: 00:14':59"
* Ποτέ δεν ξέρεις πως και πότε μπορεί να τα γυρίσει όλα ανάποδα η ζωή. Απ' τα ψηλά στα χαμηλά κι απ' τα πολλά στα λίγα. Έτσι και τώρα στην περίπτωσή μας, ένας πρώην καπετάνιος από περήφανος θαλασσόλυκος βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια άνεργος και άστεγος. Ζει μόνος και περιπλανιέται στους δρόμους του Πειραιά. Παρ όλη την απογοήτευσή του για τη ζωή προσπαθεί να μοιράσει καλοσύνη και αγάπη στους ανθρώπους μα η αντιμετώπιση που έχουν αυτοί απέναντί του τον κάνει να σχηματίζει την χειρότερη άποψη για τον κόσμο. Κάποιοι από τους παλιούς του φίλους προσπαθούν να τον υπερασπιστούν κι έρχονται σε αντιπαράθεση με άλλους που δεν τον ξέρουν και τον κατακρίνουν. Ένα ηθικό δίδαγμα, δώρο στην κατάντια μιας εγωιστικής και εγωκεντρικής νοοτροπίας της σημερινής εποχής. Μία ταινία κοινωνικού ενδιαφέροντος που βασίζεται σε αληθινή ιστορία!
Πρωταγωνιστής: Γιάννης Αργυρίου
Παίζουν οι: Νίκος Παντελίδης - Κωνσταντίνος Τσιάκος - Στάθης Καστρίτης - Μάριος Τσουμάρης - Λουκία Λαγού
Φιλική συμμετοχή: Άκης Τσάλας
Σενάριο - σκηνοθεσία - μοντάζ: Νεκτάριος Θεοδώρου
Κάμερα: Γιώργος Λόης - Νεκτάριος Θεοδώρου
Δ/νση φωτογραφίας: Γιώργος Λόης
Δ/νση παραγωγής: Απόστολος Μπάρτης
Χρωματική επεξεργασία: Απόστολος Μπάρτης
Φροντιστής: Βασίλης Ξουλόγης
Τεχνική υποστήριξη: Στράτος Χατζηηλίας - Αντρέας Σιατής - N.T.F.Team
Ηχοληψία - τεχνικός ήχου: Νεκτάριος Θεοδώρου
Τελική επεξεργασία ήχου: Θεόδωρος Κουέλης - Music Art Lab studios
Μουσική: Ανδρέας Καραντίνης (πρωτότυπος αυτοσχεδιασμός μπουζούκι) Γιάννης Βαρβαρήγος (πρωτότυπος αυτοσχεδιασμός λαούτο) Μαρία Ντελκή (πιάνο) Διασκευή του τραγουδιού «Να γελάς» του Νίκου Κατσίκα Νεκτάριος Θεοδώρου "Να σε κεράσω τα χρώματα" (από τη δισκογραφία του Μόνο Γυμνό)
Ακούστηκε το τραγούδι "Οι ναυτικοί" αφιερωμένο στον Λούη Θοδωρής Κουέλης (σύνθεση - ενορχήστρωση) Κώστας Τζιαγκούλας (ερμηνεία) Εμμανουήλ Αυτιάς ή Λούης (στίχοι)
Παραγωγή RECORDING PICTURES productions
*Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στις περιοχές του Πειραιά – Δραπετσώνα – Κερατσίνι.
Short film: "Recollection"
"Θύμισες" του Νεκτάριου Θεοδώρου
Ταινία μικρού μήκους του Νεκτάριου Θεοδώρου
Νοέμβριος 2020
Διάρκεια: 00:21':37"
*Δύο ανώτερα διοικητικά στελέχη μιας εταιρίας καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο και σοβαρό επαγγελματικό πρόβλημα.
Πρωταγωνιστούν: Θάνος Παπαθανάσης - Λένα Τασιά - Άγγελος Γεωργάκης
Παίζουν οι: Γιάννης Πλέσσας - Θοδωρής Καρούτας
Φιλικές συμμετοχές: Μάρα Μοτάκη - Ηλίας Λυκογιάννης - Άννα Ντάφου - Eka Shatirishvili - Θωμάς Φώτης Κωνσταντίνος Μπαρζάς - Δήμητρα Καλούδη - Ντόρα Μάλλιαρη - Σοφία Μπιτσαξή Μάλλιαρη Νικόλαος Χάννα
Σενάριο - σκηνοθεσία: Νεκτάριος Θεοδώρου
Δ/νση παραγωγής: Νεκτάριος Θεοδώρου
Δ/νση φωτογραφίας: Δημήτρης Καλύβεζας
Κάμερα: Δημήτρης Καλύβεζας - Νεκτάριος Θεοδώρου
Μοντάζ: Νεκτάριος Θεοδώρου
Φροντιστής: Άγγελος Ξενόπουλος
Μακιγιάζ: Glodiana Petro
Ηχοληψία - Μηχανικός ήχου: Νεκτάριος Θεοδώρου
Επεξεργασία ήχου - mix master: Θεόδωρος Κουέλης - Music Art Lab studios
Μουσική: Νεκτάριος Θεοδώρου - Salvator Loui (Salvos Lewis)
Έπαιξαν τα τραγούδια από τη δισκογραφία του: Νεκτάριου Θεοδώρου και Μόνο Γυμνό «Θύμισες» (το soundtrack της ταινίας) «Να σε κεράσω τα χρώματα» «Το τελευταίο τρένο» «Θανάτου λόγια σε μια αγκαλιά» «Γ2 πτέρυγα» «Δεν μπορείς να μ' αγαπάς»
Και από τη δισκογραφία του: Οι assoi του Salvator: «Έμαθα πως είσαι μάγκας» «Σαν μαγεμένο το μυαλό μου» «Η πιτσιρίκα»
Παραγωγή: Νεκτάριος Θεοδώρου 2020
Short film: "The way forward"
"Ο δρόμος" του Νεκτάριου Θεοδώρου
Ταινία μικρού μήκους του Νεκτάριου Θεοδώρου
Μάιος 2019
Διάρκεια: 20:24'
* Η ιστορία ενός χωριατόπαιδου που σε μεγάλη ηλικία αποφασίζει να αφήσει πίσω την παλιά του ζωή και να ξεκινήσει κάτι καινούριο σε μία πόλη. Τα πρώτα πράγματα όμως που συναντά ερχόμενος στον νέο του τόπο, είναι η εκμετάλλευση, η κλεψιά και η ψευτιά των ανθρώπων. Παρ όλη την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει, τον απορρίπτουν από δουλειές λόγο της εμφάνισής του και το ώριμο της ηλικίας του. Η μικροαστική προκατάληψη και τα λανθασμένα στερεότυπα που δε λεν να εξαφανιστούν από τη σύγχρονη κοινωνία, μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.
Πρωταγωνιστής: Δημήτρης Τελωνιάτης
Παίζουν οι: Νεκτάριος Θεοδώρου - Μαρκιανή Μπακάλη - Λευτέρης Μιχαήλ Πανταζής - Μπέττυ Κυριαζή
Φιλικές συμμετοχές: Μιχάλης Δάβαρης - Σωτήρης Δάβαρης - Δημήτρης Αμπατζής - Γιώργος Χατζηδημητρίου Μανώλης Σπυρόπουλος - Ηλίας Ορφανός - Δημήτρης Γρηγοριάδης - Οδυσσέας Κορωναίος Σταύρος Μυλωνάς - Altin Petro - Ηλίας Ρουμπέας - Νάντια Μπούκα - Βασίλης Καλταμπάνης
Σενάριο - σκηνοθεσία: Νεκτάριος Θεοδώρου
Δ/νση παραγωγής: Απόστολος Μπάρτης
Δ/νση φωτογραφίας: N.T.F.Team
Κάμερα: N.T.F.Team
Μοντάζ: Νεκτάριος Θεοδώρου
Χρωματική επεξεργασία: Απόστολος Μπάρτης
Μηχανικός ήχου: Νεκτάριος Θεοδώρου - Γιώργος Ποντίκης - studio Π
Επεξεργασία ήχου: Δημήτρης Ντελής - studio 222
Μουσική: Νεκτάριος Θεοδώρου (από τη δισκογραφία του Νεκτάριου Θεοδώρου και των Μόνο Γυμνό).: "Ήρθες" "Του χαμένου χρόνου εραστές" "Ονειρικό" "Νέα τάξη πραγμάτων" "Κι εσύ από τότε δεν ξαναχάλασες, ούτε ένα τριαντάφυλλο" "Κερνάνε ψέμα"
Παραγωγή: Νεκτάριος Θεοδώρου 2019